onsdag den 9. marts 2016

Krig med brøker

Jeg har set et sted, at man kan danner brøker via kort, det kan jo også bruges til brøk-krig. Så vender hver spiller to kort. Det kort med mindst værdi repræsentere tæller, og det kort med størst værdi repræsentere nævner. (Husk at fjern billedkortene. Og husk at es er 1)

Man kan også vælge på forhånd, at tæller er røde kort, og nævner er sorte kort. Så kan hver spiller have en bunke med røde kort og en med sorte kort der trækkes fra. Så skal man bare være opmærksom på, at der også opstår blandet tal.
Jeg har endnu ikke prøvet at spille det med elever, men jeg tænker, at det nok er smart at fremstille et skema til eleverne, hvor brøkerne kan tegnes ind og dermed lettere sammenlignes. (Jeg er ikke helt stolt over skemaet, der er lavet i Google Docs, den højre margen er ikke helt lige. Jeg har tidligere lavet et tilsvarende skema i Word, og det var pænere.) Jeg vil nok også laminere skemaet, så kan det bruges flere gange, dermed kan det også blive et redskab, eleverne tager frem i andre sammenhænge, når de skal sammenligne brøker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar